Ik kom naar je toe

Het logo van kindercoach Danielle is een vlinder. Een vlinder staat symbool voor de transformatie die een kind doormaakt in zijn reis naar volwassenheid.Werkwijze

Als ouder heb je het ontzettend druk. Kinderen moeten naar school, naar muziekles, naar sport, en spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Zelf heb je een daarnaast een baan en andere verplichtingen. Daarom kom ik als kindercoach naar jullie toe. 

Spelenderwijs ga ik met een kind in gesprek om er zo achter te komen ‘hoe voel jij je nou’. Het traject start met een intakegesprek met de ouders. Soms zitten de kinderen daar ook bij, die keuze laat ik aan jullie over. Ik hou van openheid. Dingen die ik bespreek met ouders zijn bekend bij de kinderen, bijvoorbeeld de reden van de coaching met mij. Ik heb geen oordeel. Ik check wel altijd als ik een gesprek heb gehad met ouders of het kind op zekere hoogte dezelfde ervaring en gevoelens heeft. Misschien kijkt een kind er anders tegenaan en dat mag. Dan gaan we gewoon kijken welke kracht haal ik uit een kind.

Zelf ontdekken

De oplossing heeft het kind in zichzelf en ik ondersteun hun hierbij om die eigen kracht te ontdekken. Doordat kinderen zelf hun antwoord op een probleem bedenken, past dit echt bij hen. Het is hún eigen oplossing en daardoor zullen ze er in de toekomst veel baat bij hebben. Dat is juist het mooie ervan. Door het vinden van hun eigen krachten, zie je dat het zelfvertrouwen groeit.

Laagdrempelig

Ik wil op een laagdrempelige wijze een steuntje in de rug geven. Tijdens sessies gaan we met verschillend spelmateriaal met elkaar in gesprek. Ze mogen alles tegen me zeggen en ik ben daarin heel open. Er moet echt een vertrouwensband opgebouwd worden en het ene kind heeft daar meer tijd voor nodig dan het andere kind.

Waar?

Het coachen van het kind wil ik zoveel mogelijk op een voor het kind zo vertrouwd mogelijke locatie doen. Ik kies hier specifiek bij het kind thuis. Zelf ben ik dus mobiel met mijn kindercoachpraktijk in de Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg, Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen, Eemnes en de gemeente Wijdemeren.