Over mij

Kindercoach Daniëlle – Wie ben ik

Van kleins af aan wist ik altijd al dat ik met kinderen wilde werken. Ik kon dan ook echt niet wachten om in de kinderdagopvang te gaan werken. Twintig jaar geleden kwam mijn droom uit en startte ik in Baarn in een kinderdagverblijf op een baby/dreumes groep en vond het helemaal het einde.

Na verloop van tijd merkte ik dat ik dat ik meer wilde en kreeg de mogelijkheid om een managementopleiding te doen en managementtaken op me te nemen.

Stapje verder

Ik hield erg van regelen, extra activiteiten organiseren en nam de administratie op me, maar ik voelde toch een soort leegte en concludeerde uiteindelijk dat ik de kinderen heel erg miste. Ik genoot van de dagelijkse verzorging van de kinderen, maar merkte ook dat ik zo graag een stapje harder wilde lopen voor de kinderen die dat zo hard nodig hadden. Kinderen in een echtscheidingssituatie of met weinig zelfvertrouwen die eigenlijk extra begeleiding nodig hadden omdat het zoveel met ze doet.

Persoonlijke touch

Ik wilde gewoon heel graag voor ze doen, maar ik wist niet goed wat. Tijdens mijn werkzaamheden op de groep had ik daar weinig tijd voor. Ik probeerde ouders altijd wel adviezen te geven als ze met vragen bij me kwamen. Ik probeerde altijd wel te kijken ‘wat kan ik voor jou betekenen’, maar de tijd ontbrak om ze echt bij de hand te nemen.

Ik miste de persoonlijke touch en was een beetje klaar met de kinderopvang omdat ik merkte dat het meer om geld draaide. Ik ging steeds meer terug naar de kinderen, want ik vind het individuele kind wel heel belangrijk.

Opleiding kindercoach

Omdat ik vroeger zelf gepest ben en veel last van faalangst had, weet ik hoe het is om te vechten en om overeind te blijven. Juist daarom trek ik me het gevoel en de onmacht die een kind kan hebben zo aan. Ik weet precies hoe een kind zich kan voelen. Dus ik ben op zoek gegaan naar een opleiding.

Toen kwam ik bij een kindercoachopleiding en dat was helemaal wat ik zocht. Zo kon ik de individuele aandacht aan een kind geven die het zo nodig heeft, gevolgd door de opleiding gezinscoach om ook ouders handvaten te geven. Zo kreeg ik meer inzicht in hoe een kind in een gezin staat, welk plekje een kind heeft en wat ouders voor een kind kunnen betekenen. Ik stopte met mijn werk in de kinderopvang en startte mijn eigen praktijk.

Je màg jezelf zijn

De maatschappij is tegenwoordig zo snel en veeleisend. De capaciteitseisen voor kinderen zijn in de maatschappij ook heel hoog en soms hebben kinderen moeite om mee te komen. Mensen hoor je al gauw ‘die is wel heel erg druk, die zal wel ADHD hebben’, terwijl er ook zoveel andere dingen aan de hand kunnen zijn. Dit kan voor sommige ouders heel lastig zijn. Het maakt mij niet uit of een kind druk is. Wie is het kind, daar gaat het om. Het kind mag zijn wie hij is en dat vind ik heel belangrijk. Al snel worden kinderen in hokjes geplaatst of krijgen een stempel, maar dit klopt in mijn ogen niet. Elk kind is uniek. Je mag zijn wie je bent, wéés juist jezelf. Als mensen elkaar gaan accepteren en respecteren zoals ze zijn, denk ik ook dat er meer betrokkenheid naar elkaar is.

Opleidingen, trainingen en ervaring
  • 20 jaar ervaring in de kinderopvang van groepsleidster tot leidinggevende
  • Kindercoach opleiding
  • Gezinscoach opleiding
  • Rots & water training
  • Psychosociale basiskennis bij Civas